Veckans Boråsspaningar

Dejtingfirman Match.com vill tydligen få bättre fart på affärerna. De har
nämligen undersökt vad vi tycker är mest romantiskt. Inte helt oväntat visar det sig att man har lite olika smak beroende på om man ser LKAB-gruvan, Kaknästornet eller Turning torso när man slår upp ögonen om mornarna. Den mest romantiska råvaran till en kärleksmåltid är kyckling i Norrland, hummer i Stockholm och oxfilé i Skåne. Vill man klä sig romantiskt i Kiruna är det H&M som får stå för paltorna medan 08:orna draperar sig i Hugo Boss och skåningarna klämmer in sig i Filippa K. Det enda man är överens om är att Kanal 5 är den mest romantiska tv-kanalen!? Malena kom tillbaka, allt är förlåtet.

Kan något så basalt som ett glas mjölk vara ideologiskt? Absolut, i sin avhandling “Mjölk – en kulturanalys av mejeridiskens nya ekonomi” beskriver Håkan Jönsson mjölkens väg från smittospridare till naturlig hälsa och livsstil. För även om vi vill tro att mjölk är något helt naturligt att hälla i sig, är den ett barn av det moderna projektet. Före Pasteur och Stockholmsutställningens mjölkbar, var mjölk för vuxna något okänt. Än i dag är laktosintolerans ett normaltillstånd i stora delar av världen. Så när Arla i Danmark saluför smaksatt minimjölk med hjälp av lättklädda fröken Kakao, Jordbær och Vanille, ryms lika mycket ideologi som när den vita mjölken ställdes mot det svarta kaffet 1934.

(Snott från Futurelabs nyhetsbrev)

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *