Styling av biträden

Handelshögskolan har bevisat det som borde vara självklart: snyggt klädda, stilrent rätta affärsbiträden säljer bättre. Magnus Söderlund, professor på Handels förklarar att det handlar om samma sorts faktorer som gör att vi vill ha vackra fotomodeller:

“Även om det är många andra faktorer som påverkar kundens val av butik är jag övertygad om att det rent kosmetiska, personalens utseende, spelar stor roll”.

Självklart har något redan sett potentialen: tidningen Praktiskt butiksarbete och Segers Yrkeskläder har startat projektet “Stylingakuten”. Christina Berglund är projektledare:

“Vi vill visa hur butikerna kan ta det här ett steg vidare och med några enkla tillägg göra klädseln mer modern. Det är också ett sätt att göra personalen mer attraktiv.”

(Dagens PS)

Självklart är det så. Men ge fan i tanterna på Konsum i Forssa – de ska vara som de alltid har varit!

One thought on “Styling av biträden

  1. Kal Ström

    Men det är väl det som är poängen: Rätt utseende. Och rätt utseende för tanterna på Konsum är att de ska se ut som tanterna på Konsum. Det är också styling.

    Fast det kan ju snabbt bli obehagligt det där om man tolkar det för hårt. Rätt behöver inte betyda skitsnygg och utan fel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *