Söndagslänkar

Den här veckan har gått fort. Dags för en söndagslänkdump igen:

Lite färg lära och årets (höstens) trendfärger – colr.org
via coffeeandtv.org

Åsa tycker till om reklam:

“Häromdagen såg jag en reklamaffisch som fick mig att studsa. Det var för glassen Solero Persika. Mitt i glassen låg det en persikokärna. Jag såg fel och var helt övertygad om att det var en hjärna som låg där. Så någon Solero Persika blir det inte för mig. Glass får jag i mig utan reklam, men sådan reklam kan kanske vänja mig av med glass.”

En samling av några av Coca-Cola Slogans. En copy som sannerligen haft genomslag.

Mer slogans, taglines och straplines – ta Emergence Slogan Survey och svara på vad som är viktigt så att vi reklamare lär oss lite mer.

Neurobranding är allt mellan fullständig mumbo-jumbo och oerhört skarp vetenskap. Eftersom neurobranding bygger på samma (irriterande) funktioner som gör att vi går och nynnar på “My Number One” dagen efter Melodifestivalen är det intressant att läsa mer om själva fenomenet: Därför får vi sånger på hjärnan, Stimulera reptilhjärnan, Anatomy of Give and Take (kräver registrering – använd Bugmenot) och Searching for the Why of Buy.

Med slagorden “Recycling is beautiful” bjuder Chris Jordan på otroliga bilder.

En något skämtsam “take” på demografi: Din bil säger vem du är. Jag har en Opel….

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *