Sju sekunder

Det är inte Magnus Uggla som lyckats hålla igen ytterligare tre sekunder utan det är TV4 som visat för mycket reklam – sju sekunder för mycket på en hel kväll.

I juni, i samband med EM-matchen mellan Sverige och Danmark, ska TV4 sänt allt som allt sju sekunder för mycket reklam. Mellan klockan 21-22 var det sex sekunder för mycket och mellan 22-23 en sekund för mycket. Därmed har de, enligt GRN, brutit mot Radio- och TV-lagen. Men brottet räknas som ringa och därmed slipper TV4 straffavgift. (journalisten.se)

Någon har suttit och klockat reklamen och sedan anmält till GRN som sedan satt sig med tidtagarur och klockat reklamen i efterhand. Man hoppas ju att de senare har använt tidskod istället för att manuellt klockat det hela.
Intressant är vad dessa sju sekunder faktiskt kostat i arbetstid?

Related Posts

One thought on “Sju sekunder

  1. åsk

    Här i danmark är det TV Danmark som fuskar hela tiden och istället för böter fick de ett intressant straff. En hel kväll var de tvugna att sända en svart ruta!

    Tvivlar på att någon klockar övh i dessa dagar, eftersom det finns många kanaler som skulle kunna fuska är det nog så att dessa kanalers sändningar tajmas per automatik. Vi har ju datorer, tidskod och program numera…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *