Det regnar klander [obs – ironivarning]

Vårens första regn av klander och frianden för medierna har kommit:

“Kalsongbilden” friades av PON:s majoritet eftersom allmänintresset vägde högre än Tony Olssons personliga integritet.

Allmänheten har alltså ett intresse av att se att även kända brottslingar har gröna y-front med bromsspår.

Aftonbladet får på tafsen av PON för ett fel i en förstasidesrubrik. Det var en pir som kungens vän byggde på Solliden – inte en villa.

Rätt ska vara rätt. Rubben handlade om att vännen till kungen byggde skiten svart. Men det kanske är skillnad på svarta pirar och svarta villor?

Aftonbladet blev friade av PON för deras kampanj mot Svenska kyrkan. Argumentet från PON var att de bara prövar anmälningar från enskilda som själva drabbas av felaktigheter i media.

Det var en präst som anmält AB. Antar att han som många andra missuppfattat det här med ämbetet och tror sig vara kyrkan.

Länstidningen i Östersund skrev om en man som “slagit barnen i mammans åsyn” i samma artikel där de berättade att samma man hade friats av hovrätten från anklagelserna att ha misshandlat sin hustru. Mannen ansåg att han blivit dömd i artikeln.

jadajadajada

Robert Ullmin på Kvällsposten får kritik av Yrkesetiska nämnden. Ullmin lurade en före detta fru till en för svindel misstänkt fd lokalpolitiker. Hon förstod inte att de uppgifter som hon berättade för Ullmin skulle bli använda i en artikel.

Finns det inte någon nämnd där man kan använda korkade exfruar?

(Övriga anmälningar, frianden och klander finns hos PO-PON.

Related Posts

One thought on “Det regnar klander [obs – ironivarning]

  1. Annica Tiger

    Jag läste journalistens nyhetsbrev och blev förvånad över alla frianden. Kalsongbilden tycker jag faktiskt inte är av kategorin allmängiltigt. Att han åkte fast, ja. Men att visa en förnedrande bild i bara fillingarna, dessutom tydligen tagen av en polis tycker jag inte var okey att blåsa upp och publicera. Må han vara en skurk in i benmärgen. Men ändå!

    Annica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *