Adobe köper Macromedia

Adobe är på gång att köpa upp hela Macromedia.

“By combining the passion and creativity of two leading-edge companies, we will continue driving innovations that are changing the ways people everywhere are experiencing and interacting with information.”

(About Adobe+Macromedia pressmeddelande)

Barseblog och No illusions skriver också om köpet.

Vad kommer hända? Det är flera program som de båda företagen tidigare konkurrerat med. Bra eller dåligt?
Jag tycker det är bra. Dels med erfarenhet av hur bra det var när Adobe köpte Aldus och därmed säkerställde Pagemaker. Dels genom två nu-perspektiv: a) integrationen mellan alla programmen är nödvändiga. b) Enklare att bara behöva köpa en programsvit än två.

Related Posts

One thought on “Adobe köper Macromedia

  1. Chadie

    Affären har väl inte godkänts av konkurrensverket eller vad det heter i USA. Det blir ju nästan monopolsituation om affären går igenom. Fast det dyker säkert upp någon konkurrent från buskarna sedan. Det tycks alltid finnas utvecklare av det mesta på nätet.
    Men: bara det blir Dreamweaver och inte GoLive som överlever av de två webbpubliceringsprogrammen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *