Intressant koncept

På väg till jobbet såg jag affischer uppsatta. Det är restaurangen Bolanche i Borlänge som startat ett nytt koncept för att locka personer från Falun till restaurangen i Borlänge.

Vi pratade med en av de som jobbar på Bolanche och han berättade att konceptet är påhittat av några av de anställda.

Konceptet bygger på att Falubor ska få extra plus när de kommer till Borlänge. Hur bevisar de det? Genom att visa upp sin patientbricka:

Ska man vara lite rå kan man lugnt påstå att det är väldigt bra att folk tar med sig patientbrickan när de går ut i Borlänge – så när de hamnar på lasarettet har de den med sig.
Är konceptet vettigt? Well, Borlänge ligger en och en halv mil från Falun, det finns en gammal animositet mellan städerna: Falun är residensstad och upplever sig mer intellektuell än arbetarstaden Borlänge. Den sistnämnda har dåligt rykte, på grund av våld och allmän oordning. Konceptet borde kunna fungera – Borlänge är ett bra “nattställe” i jämförelse med Falun.

Related Posts

One thought on “Intressant koncept

  1. lord Fredruk.

    Kul med en löpsedelsidé. Har en själv på väg upp i dagarna. Bra även att sno folk från grannskapet. Mindre bra att analfabetismen är så utbredd i området. Kanske kunde någon på t ex Heimer & Co ha hjälpt den stackars restaurangen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *