Generalismer

Många personer skriver om hur illa AF-tjänstemän handlar, om hur dåliga och dumma i huvudet de är. Det finns en sorts “fri chans” för att tycka illa om arbetsförmedlare (och försäkringskassetjänstemän såväl som folk som jobbar på kommunernas socialtjänst).

Sådana skrivna åsikter underblåser ett allmänt förakt för dylika tjänstemän – och med föraktet skapas, hos personer med låga trösklar, ett handlingsunderlag för att ge sig på tjänstemän både ordligen och handgripligen när dessa inte gör som man vill.

De som skriver generalismer bör tänka sig för. Den kan bli en tändande gnista för riktigt otäcka saker.

Min fru är arbetsförmedlare. Idag har hon blivit misshandlad av en arbetssökande.

4 thoughts on “Generalismer

 1. Markus Berglund

  Otrevligt! Hoppas hon klarade sig utan bestående men.

  detta kommer ju bara leda till fler problem. Som periodvis arbetssökande vet jag hur svårt det är att träffa, eller bara komma i kontakt med, min handläggare. Dylika händelser gör bara att AF kommer att vara mer restriktiva till drop-inbesök och okonstlade kontakter mellan sökande och handläggare.

 2. Dab

  Misshandlad!? Uschanemej, var hon ensam på arbetsförmedlingen? Fanns det inte andra människor som stoppade kalabaliken. Jag säger som Markus, usch vad otrevligt.

  Arbetsförmedlare har det nog lika kul som P-lisor.

 3. Annica Tiger

  Fy bubblan. Hoppas det slutade väl och hon inte skadade sig. På vår AF så finns ingen personal. Bara när man blir kallad till personligt möte får man träffa sin kontaktman. Jag kritiserar rationaliseringen (som kommer uppifrån och inget fotfolket ska ha skit för), de som jobbar på AF gör sitt jobb, med mindre resurser än tidigare. Att kritisera eller hoppa på en tjänsteman är inte att rekommendera. Jag hoppas hon gjorde en polisanmälan!

  Annica

  Annica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *