Folklore och sjuttiotal en gång till

I vår är det folkloreromantiskt med 70-talsinfluenser som gäller på H&M. En ledig silhuett i luftiga linne- och bomullsmaterial gör kollektionen kvinnlig och lättburen. Ofta kombineras plagg med volym med mer figurnära passformer för spännande kontraster. Materialen är luftiga och naturliga; som linne, bomull och siden. Färgernas naturinspiration syns i sandbeige, khaki, klorofyllgrönt, himmelsblått, rosenrött, svart och vitt.
Med midja och höfter i fokus är den folkloreinspirerade kjolen med volanger, rynk och draperingar ett av säsongens nyckelplagg, liksom den avkortade byxan eller jeansen, som också är måsten på H&M i vår. De nyaste jeansen har en rak och smal silhuett. Jeanskjolar är utställda eller vida och en aning längre. Viktiga ytterplagg är trenchcoaten och ‘safarijackan’ i nätt eller ledigare modell med fickdetaljer. Det skräddade är 70-talsinspirerat och feminint format. Kavajer är figurnära och smalaxlade till knälånga kjolar och vida eller smala byxor. Folkloreblusen eller tunikan är säsongens hetaste topp, men den klassiska skjortan spelar också en viktig roll, ofta med nya skärningar och detaljer. Koftor, omlottjumprar och toppar är av tunn jersey med rynk och draperingar, eller glest grovstickade av bomull eller linnemix.
Accessoarer fortsätter att vara stort i vårens mode. De har ofta en handgjord känsla och finish. Bälten har utsmyckade spännen av pärlemor, bambu och metall med turkoser, koraller och pärlor. Väskorna är av strå eller skinn, vävda eller virkade, med handtag av bambu eller flätat skinn. Etniska bijouterier kompletterar looken, av silvermetall, antikguld och antiksilver med turkoser, koraller, pärlemor och ‘ädelstenar’.

(Newsdesk)

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *