Logik någon helt annanstans

Stockholm Spectator använder en logik som inte riktigt känns solid. I bästa fall skulle man kunna säga “guilty by association”-logik. I vilket fall så går det hela ut på att om en bloggare har kritiserat kriget i Irak så ska man skriva om valet i Irak. Annars är man en “cat-blog” dvs. att man endast skriver om sina katter, visar bilder på sina katter osv. (byt ut katter mot valfritt personligt attribut).

Samtidigt kör de rakt på: det hela liknar mest en sorts vendetta mot personer (till vänster) som ifrågasatt nyliberala bloggar. Det känns lite som om “Norton Tierra” försöker att discredda flera av de mest namnkunniga svenska bloggarna. Schysst PR-trick. Men rätt genomskinligt. (Stockholm Spectator GroupBlog)

Related Posts

5 thoughts on “Logik någon helt annanstans

 1. Annica Tiger

  Fast det roliga är att eftersom de ändrat i texten så ser det mer ut som en ny lista över de mest populära bloggarna i Sverige, från första andemeningen att det skulle handla om vänsterbloggare. Den kovändningen var i sig rolig.

  Själva texten i sig sedan rimmar lite illa. Jag blev förvånad över textens dåliga kvalité, jag hade väntat mig lite mer på en blog som Observer utsett som nummer sju av de viktigaste bloggarna i Sverige.

  Annica

 2. Dab

  Skönt att ha bestämt ett ämne åt min egna blogg själv så att andra inte kan göra det åt mig. ;) I’m an ad-cat-blogger. ha!

 3. MM

  “Jag blev förvånad över textens dåliga kvalité…” Sour grapes, Annika. Are you really qualified to judge “bad quality” writing..in English?

 4. N/.

  Kära MM. Även om du inte skriver ut ditt hela namn är det inte svårt att förstå vem som står bakom det hela. Och Researcher är, till skillnad mot Spectator och Jinge en blog där åsikten är fri. Du vet – rejält liberalt och så… Så vad Annika anser om texten är helt upp till henne och vad du anser om Annika är upp till dig. Dock vore det bra mycket trevligare om du valde att kommentera själva postningarna. Fast det kan ju vara svårt att förstå för någon som anser att det enda som är värt att blogga om är politik och Irak-valet.

 5. Jelloul

  Jag är också katt-bloggare: jag kan blogga bara om Irak. Så du kan hänvisa dina stygga “kompisar” till mig. Dessutom ser jag till att alldrig hyper-länka till de som har exakt motsatt synpunkt om mina katter–förlåt Irak-ockupationen. Förresten, hej på dej bloggarkompis–jag har inte fått riktigt ditt namn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *