Danska Se og Hör förvånade

Danska veckotidningen Se og Hör har dragit tillbaka sitt senaste nummer efter reaktioner över deras bilder från katastrofen i Asien. Bland annat fanns på förstasidan en bild med döda som var enkla att identifiera. Chefredaktören Henrik Qvortrup förklarar:

“Av ett betydligt antal reaktioner som jag har mottagit de senaste timmarna förstår jag att Se og Hörs förstasidesbilder från Khao Lak-stranden i Thailand har verkat utomordentligt stötande för många. Det är reaktioner som jag tar till efterrättelse och som jag respekterar.”

(DN)

Duh!

Related Posts

One thought on “Danska Se og Hör förvånade

  1. Annica Tiger

    Och det kommer de på först i efterhand? Har de inga etiska diskussioner på redaktionen. Just bilder är känsliga.

    Annica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *