Brottsförebyggande design

Förhoppningsvis såg ni dem på Bästa Formen.

“Design Against Crime is not about punishment. Design Against Crime can help change perceptions and fears to more positive attitudes to crime reduction.”

Design Against Crime är ett projekt att utveckla och samla design som skyddar mot, förebygger och förhindrar brott.

Related Posts

One thought on “Brottsförebyggande design

  1. Håkan

    Såg inte programmet, men hödre talas om dem på ett föredrag av en underbar engelsk kvinna som är professor i kriminalanalys. Hon sa att all forskning visat att andelen brott beror av några få saker: motivationen, risken och tillfället. Det enklaste sättet att få ner brottsligheten är att öka risken och minska tillfällena. Bland annat visade hon en bild på en barstol med skåror där man enkelt kan hänga sin väska så att man så att säga rumpar fast den ordentligt.

    Men tydligen hjälper också tydliga instruktioner, av typen ‘Tala gärna med hotellets personal ifall du vill köpa med dig en morgonrock hem’. Men det roligaste exemplet var en engelsk skylt på en badstrand med följande budskap:
    To the dog owner: Please do not let your dog leave any visible signs on the beach.
    To the dog: Wuff wuff bark grrrr…wuff – Good doggy!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *