Lev i åsiktscelibat på Svenskt näringsliv

Blogsåpan på Svenskt Näringsliv fortsätter. Nu säger Johnny Munkhammar upp sig efter det att hans chef, Ebba Lindsiö, har förbjudit medarbetarna att ha egna bloggar. På hans blog (munkhammar.org) finner man följande:

“Apropå uppgifter i media. I olika medier florerar just nu en mängd påståenden om denna webblogg och mitt arbete. Om detta kan jag i nuläget säga två tydliga saker: Denna blogg kommer att fortsätta och jag kommer att ha mycket spännande och intressanta arbetsuppgifter framöver.”

Och kommunikationschefen på Svenskt Näringsliv tar nog priset i löddrigt mörkande:

“- Johnny Munkhammar är en fri debattör och vill vara en fri röst och det är inte självklart att hans åsikter sammanfaller med Svenskt Näringsliv. Han får ha sin blogg så mycket han vill. Han slutar för att få en bättre plattform.

(Resumé)

Stalinistiska stilar finns även inom SN. Först SVT och nu Ebba “Stalin” Lindsiö. Eller är hon oroad för att namnet på hennes plastikkirurg ska läcka ut?
Det som fascinerar extra mycket är den oerhörda ignorans både ett företag som SVT och en intresseorganisation som Svenskt Näringsliv visar. Hellre tar de en rejäl förlust i varumärkesvärde och i PR än att låta sina anställda uttrycka sina åsikter under yttrandefrihetens lagstiftning.

Munkhammar går till Timbro.

Enligt honom själv har blogförbudet inget med det hela att göra.

– Nej, det är en en medieanka. Det har pågått diskussioner en längre tid. Jag går inte från någonting, jag går till någonting, säger han.

(Dagens Media)

Mediaanka. Kvack kvack. Det intressanta är att både SN och Munken i sådana fall varit riktiga amatörer på att berätta det. Och ingen av dem är speciellt amatöristiska. Det anas en pr-hit för Munkhammar.

Related Posts

4 thoughts on “Lev i åsiktscelibat på Svenskt näringsliv

  1. Pingback: Researcher » Bad Information

  2. Dennis

    Nu ska han till Timbro som ägs av Stiftelsen Fritt Näringsliv. SFN instiftades av Svenskt Näringsliv och Näringslivets Fond. Så steget blir inte särskilt långt.

  3. Erik

    Ja, eller så kan man se det som ett sätt att väcka uppmärksamhet och försöka bli underground, om man är mer konspirationsteoretiskt eller cyniskt lagt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *