KD i Dalarna borde skaffa glasögon

Med den rejält politiskt korrekta rubriken “Vi förlorar på lättklädd reklam” har tre kd-politiker försökt att mana till en rejäl köpbojkott.

I många år har affärskedjan H & M försett nästan alla Sveriges reklampelare med bilder på halvnakna, ibland välkända, kvinnor iförda minimalt med kläder. Är du på väg ut i julruschen? Stopp! Handla dina klappar där kläderna talar för sig själva.
Sedan många år är H&M annonskampanj ett säkert jultecken. Givetvis vill H&M sälja mer kläder med sin fördummande annonskampanj som består av halvnakna kvinnor, retuscherade, koketterade, utmärglade med högklackade skor på annonspelare runt om i landet. Och visst lyckas det. H&M-jätten blir allt rikare.

Någon som upptäcker ett rätt grovt sakfel i deras upplägg? Just det – det finns inga kvinnor med minimala klädslar på H&Ms billboards. Snacka om att kasta sten utan att titta sig för. Deras upprop om att köpa underkläder någonannanstans faller liksom helt platt eftersom H&Ms julkampanj bygger på en väldigt påklädd kvinna. (debatt-press)


Related Posts

13 thoughts on “KD i Dalarna borde skaffa glasögon

 1. Annica Tiger

  De var väl så övertygade om att det även i år skulle bli någon form av lite porrig underklädeskampanj. :)

  Annica

 2. Dab

  Känns mest 80-tal i 90-tals tappning tycker jag, jättehåret som blåses runt och de extrema poserna. ;) Otroligt fula kläder vilketsom.

 3. carl

  Dom försöker sig väl på folkpartiets gamla populisttrick, t ex språktestet. Be en folkpartist förklara hur vi ska behandla en person som bara berhärskar romani (ett i sverige erkänt minoritetsspråk). Han/hon bara stammar, jag har testat.

 4. Dieter

  det är ju inte cardiganen som är porrig utan hur den där modellen står och åmar sig. Visst, töntigt av kd att skriva en sån där grej, men HM:s affischer suger faktiskt hundhår oavsett hur mycket eller lite kläder modellerna har.

 5. N/.

  Dieter. Snälla. Ge mig ett enda exempel på kampanjer som gett mer effekt än H&Ms genomgående koncept att använda excentriska modeller. Kreativt, inte alls. Effektivt – jävligt effektivt.

 6. lord Fredruk.

  Good clean family entertainment you can trust. Nu har väl ändå KD hoppat i galen dopfunt.

 7. lord Fredruk.

  Men N. Känner du till fenomenet “bombmatta”. Om du vet vad det betyder kan du släppa ordet “effektivt” ögona böj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *