Reklambannern fyller 10

När jag började använda Internet 1995 var det fortfarande en känsla av pionjäranda. Och reklambannern var inte ett normalt inslag utan fanns bara på vissa sajter. Eftersom de flesta av oss satt på modem blev “bannerdödarna” vanliga, även om jag aldrig använde en sådan. Faktiskt.

Att bannern fyllde tio år uppmärksammade dab på AdLand och det visade sig vara den enda som insåg att bannern fyllde år. Så den postningen har blivit “citerad” på olika ställen: ClickZ / Media – The Ad Banner Turns 10, Metafilter – So the banner ad turned 10 a few days ago, Creativity Email – A Banner Day, Boing Boing – Happy 10th birthday, internet banner ads! och säkert en massa andra forum, bloggar och nyhetssajter.

Intressant är att dab aldrig lyckas bli evangelist i sitt eget hemland – branschtidningarna i Sverige bryr sig nada om det faktum att Adland är en av de allra hetaste reklambloggarna i världen.

Related Posts

2 thoughts on “Reklambannern fyller 10

  1. Dab

    *niger och tackar*.. Men det vet du ju, man blir inte profet i sitt egna land. ;) Där kanske man hamnar blad de “mjuka nyheterna på baksidan” om man har tur…. (citat från du-vet-vem). Hahaha!

  2. Dab

    Jag tror att det har ganska mycket att göra med “webbside” grejen, det kan man ju inte ta på allvar om det inte är något som [insert large MediaGroup here] har startat med X antal miljoner i potten back in 1999. Faktiskt. Tror inte du?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *