IKEA skapar buzz i Arizona

Amerikanska marknadsförare anser att IKEA har en speciell känsla när det handlar om att skapa relevans för sitt varumärke.

“The grand opening of the Tempe Ikea store this week shows exactly how a retail powerhouse can kick its marketing machine into overdrive and make consumers on information overload sit up and take notice.”

Det IKEA gjort är att genomföra kampanjer där bland annat de första i kön fick allt som finns på framsidan av katalogen men också att dela ut nummerplåtshållare med IKEA-logo liksom att skapa specifik marknadsföring för hispanics.

Experterna menar att IKEAs målgrupp i USA 20-30-åringar kräver en oerhört stark kampanj, vilket helt klart är en lite annan grupp än i Sverige (även om IKEA försökt att rikta sig mot gruppen “unga vuxna” under ett par år). Och uppenbarligen anses Kamprads imperie ha lyckats. (AZCentral.com)

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *