New balls!

Madrids mastersturnering satsar på fotomodeller som bollkallar. Anledningen är att försöka få upp intresset för turneringen. Framförallt bland manliga tittare. Under tre veckor har de kvinnliga modellerna drillats i den vita sporten:

“Fotomodellerna har tränats i tre veckor för att klara sitt jobb.
– Vi var tvungna att visa dem hur tennis fungerar, vi fick förklara vad ett game, set och ett serveess är för något samt hur de skulle ge bollarna till spelarna.”

(Aftonbladet)

Sexistiskt? Nä, snarare plain stupid. Om inte tennisstjärnorna kan dra folk nog borde man väl börja med att sänka deras löner. Spanjorer är inte kloka – men rätt bra på PR :)

Related Posts

2 thoughts on “New balls!

  1. Annica Tiger

    Bra på PR – ja, kanske det :). Det sägs att all publicitet är bra publicitet, läs PR/reklam what so ever. Men jag tror inte att det är så, i slutändan så tror jag att god dito ändå är det bästa, för alla parter.

    Annica

  2. N/.

    Att vara bra på PR innebär inte nödvändigtvis att man gör god PR :). De har lyckats få många tidningar att skriva om det och säkert kommer en del män ta sig iväg att se tennis bara för att se brudarna…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *