Media Culpa recenserar SvDs-blog

SvD har startat en egen blog på tidningens sajt. PJ Just Nu är ett försök att skapa en snabb återkoppling till vad som händer i realtid. Däremot tänker tidningen inte öppna upp för kommentarer på bloggen.

Kritiker som Media Culpa, som bygger på en artikel av Nicklas Lundblad i Axess, menar att det borde finnas någon sorts kommentarfunktion. Annars blir det bara som vanligt: en envägskommunikation.

SvD försvarar sitt val i en blogpost: blogg och papper hör ihop och menar att det är skillnad på PJ Just nu och resten av blogosfären.

Förutom att SvDs PJ Linder har ett trist överlägset sätt gentemot resten av bloggare så tycker jag det är en märklig och lätt sunkig åsikt som drivs fram. Allt måste inte alltid kommenteras av alla och envar. Det blir i slutändan ett konstant brus av kommentarer och kvaliteten blir klart lidande. Ett exempel är kommentarerna på Dagens PS där personliga påhopp, oändligt tjat om stavning och rent personliga meddelanden till krönikörerna står för 90% av innehållet. Vi gräsrötter har fått möjligheten att kommentera både ditten och datten genom Internet – det gör jag och det gör Kullin på Media Culpa.
Ärligt talat – jag ser inte värdet av ett ständigt kommenterande.

Related Posts

One thought on “Media Culpa recenserar SvDs-blog

  1. Hans

    Som jag skrev i mitt inlägg så är det helt ok att inte ha kommentarer, jag förväntar mig inte att det kommer ut särskilt mycket positivt av det. Det blir lätt en massa påhopp. Däremot som Stefan Geens skrev i en kommentar (!) på mitt inlägg, kunde PJ gott publicera email från läsarna , eller på något sätt bjuda in till en öppnare debatt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *