Tuggummit på kändisen

London-delen Ealing har testat ett sätt att komma från det dyra och tidsödande arbetet med att få bort tuggummin från gator, trottoarer och bänkar. Man sätter upp bilder på kändisar.

Tanken är att med hjälp av de olika kändisarnas ansikten ska människor sätta sitt tuggummi där istället för att slänga det var som helst. Varje affisch har flera lager vilket gör att det inte ska byggas upp tuggummiberg. (BBC via Adland)

Varför inte göra som Singapore? Förbjuda tuggummin rakt av. En annan fundering jag har är: ska man sätta tuggummit på den man tycker mest om eller den kändis som man tycker mest illa om? Eller är det valfritt? I annat fall kunde kampanjen mot tuggummin användas av marknadsförare för att se vilken av kändisarna som tuggummituggare gillar mest alternativt tycker minst om och använda den personen i tuggummireklam.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *