Snott från Futurelab

Barilla går motsatt väg för att vinna mark. Det vill säga motsatt i förhållande till Nestlé och Semper. Att proppa maten full med socker, för att man tror att det är vad barnen kräver, tycks vara kutym i barnmatsindustrin. Barilla väljer istället helt sonika att bjuda in knattarna för att komponera sina egna favoriträtter (förvisso med kravet att den ska innehålla Piccolinipasta, Barillas senaste nytillskott i pastafamiljen). Barn vill själva. Barn kan själva. Målsättningen är att plocka marknadsandelar från snabbmakaronssegmentet som inte heller kan ståta med alltför näringsriktig innehållsdeklaration. Initiativet känns helrätt. Att fråga slutkunden vad som gillas bäst är smart.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *