Innehåll är kung…

…men även ytan har ett värde.
Jag får en adress till en ny faktaresurs, fr a inriktad mot skolvärlden, av en kompis. Och blir beklämd när jag inser att man utvecklar en sajt med hur mycket fakta och matnyttig kunskap med teknik som vi andra använde på 90-talet. Och ett utseende som knappast kommer få skolelever som är vana vid communities, 3D-världar och fräscht formgivna sajter att fastna.

Varför inser inte statliga verk att man behöver balansera innehåll med kanalval med form och design?

ScreenShot049
www.faktalabbet.se

För övrigt verkar tyvärr interaktivitetsaspekten inte vara så hög.

3 thoughts on “Innehåll är kung…

 1. Marcus Andersson

  Nu verkar det ju inte vara ett statligt verk som ligger bakom, utan företaget OmniStat AB som slänger in alla möjliga logotyper i högerspalten i hopp om att någon ska tro att dessa organisationer står bakom produkten.

  Att de sedan försöker hävda att de skulle ha upphovsrätt på alla texter och uppgifter som de lyft från andra källor är ju bara skrattretande.

  Det är verkligen tragiskt att företag som Liber och Bibliotekstjänst verkar ha bundit upp sig till en tjänst som redan vid lanseringen ligger 10 år efter.

 2. Niclas (admin Researcher) Post author

  Ah well. Jag fick länken via SMS från nån konferens som diverse skolledare har om PET-utbildningarna… sorgligt är det i varje fall.

 3. Martin Garlöv

  Det där var inte roligt att se. Hur kan det bli så här?
  Som tur är finns det bättre. T.ex. Kollegiet.com och och Lektion.se
  Det är orättvist på något viss att den del kan pressa ut snygg skit och andra har ett värdefullt innehåll som blir helt ofromlig.
  Världen är bra orättvist. Alltså: Vi arbetar vidare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *