Det gamla är borta det nya livet är här

Beta Alfa har hittat en annons där en viktklubb annonserar en av sina (framgångsrika) medlemmar på en sida där det för övrigt är nyfödda bebisar med. Det har funnits ett antal liknande annonser, bland annat på sidor för bröllopsfoton etc.

BA:s fråga är däremot intressant – hur långt kan man gå för att vrida på motsatserna. Skulle man kunna göra samma sak med en viktklubb men i dödsannonserna?

Eftersom jag råkar ha en del erfarenhet av hur svenskar bemöter döden så kan jag lugnt säga att det är något jag personligen inte skulle föreslå för något varumärke. I ett hypersekulariserat land som Sverige måste något hållas för heligt och det har blivit döden. Att skämta om döden och fr a börja att “kapitalisera” på dödsannonser är inget man gör ostraffat. Den negativa uppmärksamhet som ett varumärke (och den tidning som tar in en sån annons) skulle få är inte värd själva “wow-värdet”.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *