Bloggande en del av PR-erbjudandet

PR-byrån Mahir tänker sig använda sig av bloggare för att få ut sina budskap. Bland annat har de skapat en bloggrupp där bland annat Fredrik Wass från Bisonblog och Johanna Ögren från Fashionista. Fredrik Pallin på Mahir är rätt så hemlighetsfull om vad det hela egentligen går ut på. Och glömmer att säga att en av Mahirs egna konsulter står bakom den mycket lästa Mitt liv som populärkultursjunkie. Själva gjorde de ett halvhjärtat “test” med en byråblogg som de sedan la ner efter nåt år. ((Efter en uppläxning av Johanna så inser jag att jag helt enkelt missat att Mahir fortsatt sitt bloggande.)) De få saker som kommer fram är mest mummel: ungdomar, nya sätt att mötas, kunder förstår inte bloggande.. (Resumé)

Det verkar tyvärr som om den största delen av Resumés läsare inte heller förstått det här med nischmarknadsföring eller att jobba med “rätt” media för att nå early adopters och skapa buzz. För det blir mer och mer ointressant att i medieköp och PR-sammanhang “räkna huvuden” – däremot blir det viktigare och viktigare att hitta “rätt” och kunna pinpointa sin strategiska målgrupp mycket mer. Jag tror att Mahir gör rätt, men det är synd att Pallin, antingen av konkurrensskäl eller på grund av att han inte klarar av att kommunicera en idé, inte tar chansen och missionerar lite mer.

Related Posts

5 thoughts on “Bloggande en del av PR-erbjudandet

  1. Johanna

    Haha nope, men rätt ska ändå vara rätt tycker jag, i synnerhet som Mahirs blogg faktiskt är det första man ser när man går in på deras site.

  2. Admin Researcher Post author

    [Comment ID #11289 Will Be Quoted Here]

    Jag måste ha tappat bort den från min feedreader och sedan säkert blandat ihop den med JKL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *