Istället för dyra Adobe

De flesta av oss är stenhårt pluggade på Adobes olika program. Problemet är ju att om man inte har möjlighet att köpa en licens så är det svårare och svårare att “låna” program :). Dock finns det fler och fler fullödiga open source-program som åtminstone kan fungera som nästan fullgoda substitut.

(tipstack till Suburbia)

Tipsa mig gärna om fler open source-program för kreatörer och reklamare.

Related Posts

7 thoughts on “Istället för dyra Adobe

  1. Admin Researcher Post author

    Känns väl tidigt att säga… Om man jämför med hur länge Gimpen har utvecklats.

  2. eff

    Problemet med GIMP är att gränssnittet är horribelt jämfört med Photoshop. Skulle jag gissa så har det inte gjorts någon som helst MDI-analys från utvecklarnas sida någonsin.

    Ett gränssnitt kräver ju oftast inlärning oavsett vad, men jämfört med Photoshop så är GIMP helt enkelt undermåligt. Startsträckan är rejält mycket längre och frustrerande. Problemet ligger sannolikt i projektets historik som huvudsakligen inriktat mot entusiaster (läs: nördar) och brist på insikt i varför folk tycker att gränssnittet är undermåligt. (Gimpshop! är en omarbetning av gränssnittet för att efterlikna Photoshop, vilket låter lovande. Har ej testkört just Gimpshop! dock.)

    För Windows finns Paint.NET som är ett mellanting mellan Windows Paint och Photoshop. Också open-source, under MIT-licensen. (Kräver Microsofts .NET-plattform.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *