Program utan hårddisk

När jag skrev för en webbsida för flera år sedan pratades det mycket om web services och applikationer som kördes enbart över nätverket (och nätet) på tunna klienter. Det diskuterades också möjligheten att kunna hyra program just för den tid man behöver dem i en sorts “pay-per-use”-funktionalitet.

2006, dvs ungefär tre-fyra år sedan det idogt diskuterades på olika forum och bland trend- och omvärldsanalytiker inom it finns det äntligen fullt funktionella applikationer. Läs mer om det på N24.se: Kontoret får ny plats på webben och i New York Times – Now, Free Ways to Do Desktop Work on the Web (via Beta Alfa). Olika förslag på program kan du hitta hos Solutionwatch: Fifty Ways to Take Notes.

På min privata blogg har jag skrivit om det tidigare: DEEP|EDITION » Teknikfik och DEEP|EDITION » Standarder är bra liksom Researcher » Jämförelse av bloggverktyg.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *