Collins soundbytes

Platinaäggsvinnaren Lars Collin intervjuas av Resumé och har många intressanta saker att säga:

Om vad han minns

Men det är klart, den galna, lätt mentalsjuka men ofta hysteriskt roliga stämning som gärna uppstår när en slutkörd arbetsgrupp desperat försöker komma på en bra lösning på ännu en kampanj som borde ha varit klar i går, den upplever man bara på en reklambyrå.

Om bra reklam

Bra reklam är relevant för det den kommunicerar och ger samtidigt något lite extra tillbaka till den man fått att intressera sig för att ta del av budskapet. […] Kan man sedan med variation upprepa det grundläggande temat under en längre tid, och kanske även få det att genomsyra företagets totala framtoning för produkten, då är risken stor att det man gör reklam för blir framgångsrikt.

Om reklam idag

systemtänkandet och kraven på att lyckas […] går ut över […] artisteriet. Fantasi, nyskapande, mod, hämningslöshet, trivs inte så bra om kraven ger för snäva gränser. Då blir resultatet kanske habilt, men det geniala får stanna hemma i garderoben.

Råd till dagens copywriters

Ifrågasätt hela skiten, stå på konsumentens sida mot kapitalets manipulationer, rådfråga ditt samvete och livserfarenhet om vad som är rätt och vad som är fel, ge fan i att fundera på vad kunder och kolleger ska tycka om det du gör, skit i löner och bonusar, glöm tid och rum och lite till, sätt dig sen och skriv det du kommer på. Försvara sen det du gjort ända tills det sitter där det är tänkt att det ska sitta.

Trots att jag ibland kan tycka att Collin har snäva ramar själv i tänket så är det… uppfriskande.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *