F&B får makten över Guldägget…

…redan i juryarbetet. Reklambranschens stora bråk i år lär antagligen vara att man utsett Forsman & Bodenfors Filip Nilsson till huvudordförande i Guldäggsjuryn ((Övriga var Scott Goodson från Strawberry Frog och Ami Hasan, Hasan & Partners)). Det innebär att F&B sammanlagt har fem personer i jurygrupperna. Det har uppenbarligen gått hett till i gruppen som skulle utnämna huvudordförande, ledd av Anders Herneman från… Forsman & Bodenfors. Ogilvys VD Määttä och Orrhenius från Publicis lämnade gruppen efter utnämnandet ((Övriga deltagare i utnämningskommitén är Micke Storåkers, Storåkers McCann, Pelle Sjönell, King, Edwin von Werder, Schultz and friends)). Magnus Wistam på Grey menar att det är ett problem när man väljer någon som deltar i det rent operativa arbetet i tävlande byråer:

Man kan ifrågasätta den traditionella sammansättningen av personer i guldäggsjuryn. Det finns en risk att man får en konservativ syn i vilka bidrag som ska belönas. Det är en fördel om huvudjuryns ordförande inte är fast i något klar struktur.

Det svåra när det gäller jurygruppsammansättningen verkar vara alla specialistavknoppningar och byråer i byråerna som finns. Bland annat just Happy F&B ett av problemen – några ser dem som en del av F&B medan andra menar att Happy är en självstående byrå i det här fallet. (Resumé)

Frågan är väl snarare om någon bryr sig om Guldägget så pass mycket att det verkligen är så mycket att bråka om…

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *