Kreativitet från var du sitter

När nyheten når en att Crispin, Porter + Bogusky tänker öppna en byrå i Boulder, Colorado kommer jag att tänka på artikeln som Jack Cheng publicerade för ett tag sedan: The Design of Business. CP+B väljer att starta kontor på ställen där det vanligtvis inte finns större byråkontor – Miami var reklamens wasteland innan CP+B började röra om i grytan. Chengs artikel behandlar visserligen den interna designen men också “location”. De två perspektiven är dock sammankopplade – att se till att hitta en balans både i var man väljer att lägga en byrå och i hur man utformar dess inre skapar incitament för kreativitet och god lönsamhet. Att inte missa den stora helheten och fastna i detaljer är lika viktigt som att försöka få detaljerna att bli en del av en positiv helhetskänsla.

Creativity and insight are important no matter what industry you work in, and it’s all about making places and environments that have the right balance of open space and personal space. Things like commons areas, courtyards, and coffee shops can do wonders – sometimes I need to get out of the house or apartment and get my work done at Starbucks… but other times, I’d rather have peace and quiet to concentrate on my problem.

Att Crispin, Porter+Bogusky skaffar ytterligare kontor är självklart – byrån är het och problemet är att de har svårt att rekrytera talangfulla medarbetare till Miami. Boulder och Colorado är något helt annat – med andra värden:

“We’re getting more space (in Colorado) because we’re growing. And, so we can offer something new for quality of life, we’re going to take the space in Boulder. […] “We’ve learned that location is fairly meaningless for the way we work. Right now, 40 percent of the office is traveling at any given time on average. We’re already fairly virtual, so it will be a very exciting experiment.”

Related Posts

One thought on “Kreativitet från var du sitter

  1. dabitch

    Jag tror mer på teorin som bubblade upp på adlist. Skatteskäl ligger bakom – alla byråpartners kan nu avskriva sina skidorts-kojor som arbetsrelaterade istället för hobby-hem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *