Förtäckt reklam för fasans öl?

I sydsvenska tidningar har ett danskt företag gjort reklam för whisky – bara det att det är en smula gåtfullt gjort: “Den med fasanen kostar bara 99.95 danska kronor”.. UNF har självklart gått i taket och tidningarna ber annonsören att skärpa sig.

Problemet är om det verkligen är möjligt att fälla annonsen: det är inte utsatt att det gäller märket Famous Grouse – och det går inte att säga att det handlar om en beskrivning av flaskan eftersom fågeln på flaskan är en ripa. (SvD och Dagens Media)

Dagens biologilektion:

Det till vänster är en ripa (lat. Lago´pus) och det till höger är en fasan (lat. Phasianus colchicus)

Related Posts

One thought on “Förtäckt reklam för fasans öl?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *