Gamla tips som alltid är lika viktiga

Det är inte nytt, det är inte revolutionerande men fasen om det inte är nödvändigt att påminna sig dessa regler för hur man skapar bra kommunikation (i just det här fallet handlar det om webb men det är helt klart applicerbart på all kommunikation):

 • Keep it simple
  Det kan aldrig säga för många gånger – enkelhet innebär användarvänlighet. För att skapa en personlig relation behövs kommunikation som är enkel. Det innebär inte att den ska vara “simpel” utan snarare rak och direkt, med full respekt för mottagaren.
 • Make a good first impression
  Det kan väl tyckas självklart men alltför många gånger möter man kunder som vet vad de vill ha men en önskan som varken stämmer överens med deras varumärke eller målgrupp.
 • Make it relevant
  Relevans blir viktigare och viktigare – relevans är varumärkesbyggande och nödvändigt för att skapa en relation mellan konsument (i vid mening) och varumärke. Jag som konsument struntar i mumbo-jumbo: jag vill känna mig sedd, individuellt respekterad och att produkten är speciellt utformad för mig.
 • Keep it fresh
  Inom reklam-TV fascinerar ofta att företag kan rulla samma reklamfilmer år från år. Inte sällan är filmerna som återsänds efter en längre tids isläggning rätt dåliga. Det är här som jag ser den största vinsten i en genomarbetad kommunikationsstrategi och ett konceptuellt styrt marknadsföringsarbete. Det innebär större möjligheter att producera fräscht material billigare.
 • Make it viral
  Viralmarketing har fått ett dåligt rykte genom att många gånger vara alltför vasst och konstigt. Men det hela handlar snarare om en funktion där konsumenten utför marknadsföringsarbetet genom att bli varumärkets företrädare. Att tänka igenom på vilka sätt som en marknadskommunikation kan få större genomslag och vidarebefordras av konsumenter ger en bättre totalekonomi för kampanjen i slutänden. (Marketing Profs)

Related Posts

2 thoughts on “Gamla tips som alltid är lika viktiga

 1. Pingback: Skafferiet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *