Tomaten Orvar och köttbullen Kallur

Nu väljer IKEA att ta upp kampen med dagligvaruhandeln. Alla IKEA-varuhus i landet ska också ha en matvarudel.

Det hela efter att ett test genomförts i två av landets varuhus under ett halvår. Och det är för att möta konkurrensen från såna ställen som Maxi ICA och Coop Forum, vilka säljer mat men också möbler och annat.

I hela handeln anar man en branschglidning: stormarknaderna använder närmare hälften av sin butiksyta till annat än dagligvaror, hemelektronikhandeln säljer kommunikationsabbonnemang och nu väljer IKEA att starta en 55 kvm stor matvaruaffär i alla sina varuhus som ska sälja 100 artiklar. (Dagens PS)

100 artiklar? Det är inte speciellt mycket… Detta är en trend att hålla ögonen på. Kan det tänka sig att IKEA väljer att börja att sälja kläder också?

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *