Nytt dokukoncept: Dagis

Fallskärmsklubben i Gryttjom har kommit med ett nytt dokusåpekoncept som Kanal 5 nu planerar en pilot för. (det där blev kul: fallskärmshoppare – pilot *grin*).

Tanken är att blivande småbarnsföräldrar ska ta hand om ett dagis under en dag och sedan ska en expertjury (kan vi gissa på Paolo Roberto, Anna Wahlgren och Gert Fylking?) bedöma hur de lyckats.

Konceptet är vinnare i kanalens tävling “Brain Station”. (Dagens Media)

Det känns som om hela dokusåpe-genren kippar efter andan, tröttkörd och drunknande i sin egen träck…
Konceptet känns både fånigt, konstigt och etiskt rätt skakigt. Vem fasen skulle vilja ha sitt barn på ett dagis där de utsätts för icke-utbildade föräldrar som vill vara med i TV? Jag hoppas att det är ett tidigt aprilskämt.

Related Posts

4 thoughts on “Nytt dokukoncept: Dagis

 1. sara

  Inte jag i alla fall… men det skulle inte förvåna mig om det finns föräldrar som tycker det är en skojig idé och gärna låter sina barn exponeras i tv… de kanske själva får synas och bli kändis hemma på gatan…
  Jag hoppas att jag har fel.

 2. David

  Råkar vara rätt insatt i det här då jag är en av upphovsmännen till formatet. Artikeln i Dagens Media har inte många rätt.

  Det handlar inte om en “dokusåpa” med alla värderingar vi lägger in i det begreppet. Tror faktiskt att ni kommer att gilla det som ni förhoppningsvis kommer att få se :-)

 3. lord Fredruk.

  Gammalt. En kollega till mig hade idén till formatet får tre år sedan. Han slåppte det av etiska skäl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *