Gillette går in i Procter-familjen

Ägarna till Procter & Gamble, och säkert också Warren Buffet som äger nio procent av Gillette, nynnade antagligen på “the best a man can get”. För svindlande $57 miljarder (400 miljarder kronor) köpte det gigantiska P&G det inte så mycket mindre Gillette, som förutom rakhyvlar också har batterimärket Duracell.

Tillsammans får nu företagen 21 varumärken med vardera en omsättning på en miljard dollar. P&G är i Sverige mest kända för Pampers babyprodukter men de har också tvättmedlet Tide, Crest tandkräm och Charmins toapapper).

Anledningen till samgåendet:

“bring together the marketing and distribution strengths of P&G, whose products are marketed largely to women, together with Gillette’s high-profit brands like razors, which are marketed to mainly men.”

Det är också stora buy-backs som P&G räknar med att göra. Affären räknar man vara den största hittills och den skapar en gigantisk koncern i konsumentsektorn. Tillkännagivandet skapade en hausse för aktier inom konsumentvaror och exempelvis Bic och andra konkurrenter steg på vissa börser. (SvD, Reuters.com, MSNBC/AP)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *