Crazy Like a Firefox

Den kampanj som fans och användare av open source-browsern Firefox skapat för sin favoritbrowser är en sorts vattendelare när det gäller “buzz-marketing”. Det handlar om viral, WoM och underground-marketing via bloggar och andra media som sedan sipprat upp i mainstreammedierna.

SFX, som kampanjen kallats, har inneburit ett genombrott för det som Rob Davis, på Haberman & Associates kallar: “evaluation of different guerilla marketing tactics and grassroots content creation.” och jämför det med framgången Howard Dean hade med sin kampanj online i samband med valet av presidentkandidat bland demokraterna. Och på samma sätt: det genomslag som MoveOn.org fick via nätet. (ClickZ / Brands)

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *