Harmageddon 80-tal-style

Så. Vad var det jag sa? 80-talet är här. Tre bevis:

1. De där frisyrerna som hölls uppe med kilovis av spray. Vi hårfagra lärde oss ett nytt ord: “moussé” och spenderade varje morgon i en svimningsframkallande position för att tupera och få upp håret till nya höjder.

“L’Oreal’s Garnier Fructis and Kao Brands’ John Frieda … will launch styling products with “extra hold,” aimed squarely at the big-haired. Fructis’ big-hair lineup will include Fructis Surf Hair Texturizing Gum, which will make the jump from Europe to the U.S., and XXL Volume hairspray.”

(Ad Age).

2. Heavy metal-banden återkommer (har säkert med frisyrerna att göra). Europe gör comeback. Antingen ett bevis på att Harmageddon är här eller på att Tempest et co genomgår en 40-årskris. Och nej. Att döma av de nya låtarna kan inte Joakim sjunga nu heller. (Europe The Band).

3. Vi som gick från snoriga lågstadieungar till arbetslös studenter under 80-talet kommer nu att köpa Monchhichi-dockor åt våra barn. Det är säkert något freudianskt med det hela. Knappast heller det faktum att den onda håriga apan suger på tummen. (Monchhichi World).

Det finns egentligen bara en sak att göra. Att citera TheThe:
“That the human race is about to reap what it’s sown / The world is on its elbows and knees / It’s forgotten the message and worships the creeds / Armageddon days are here again”.

Related Posts

One thought on “Harmageddon 80-tal-style

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *