Marknadsföra hygien till kvinnor

Vita underkläder och “fresh” är uttjatade signaler för marknadsföring av hygienartiklar inriktade mot kvinnor. Framförallt finns en sorts dubbelhet inför att marknadsföra artiklar som bindor och tamponger. Diskussionen om färgen på vattnet när företaget försökt att positionera sina produkter utifrån vetenskaplighet och pris/prestanda har varit stor.

Ändå har de flesta företagen, i varje fall när det gäller den nordiska och europeiska marknaden förändrat reklamen och låter det handla om emotioner, humor och igenkänning.

I USA har ett nytt märke börjat att marknadsföras som tar kvinnors hygienprodukter ännu ett steg. Design är Dittie L.L.C:s viktigaste USP. Att göra förpackningar som inte ser ut som vårtmedel. Deras marknadsföring använder sig av lika delar action- och permission-marketing, gerilla och traditionella reklaminslag men med en humoristisk twist. (The New York Times)

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *