Tunnelvision

“Think frame-by-frame animation: 400 still images have been placed on a 1,000-foot stretch of tunnel wall, between the Harvard and Central stations. Timed so riders see 24 images per second, lights flash on and off as a train passes, transforming the images into a moving montage of cruise-goers snorkeling, jet-skiing, and rock-climbing aboard a Royal Caribbean ship.”

Det är ett nytt sätt att göra impact-reklam. I Bostons tunnelbana har man testat det, liksom tidigare i både USA, Europa och Asien. Det är stora pengar i intäkter för tunnelbanenätet men också mycket att vinna för annonsörerna.

Och teknologin kommer inte bara generera direkt impact utan också rejält med buzz runt reklamen. Kan man tänka sig att åkandet via den röda linjen i Boston ökar i samband med att man börjar använda det nya sättet att skapa en känsla av närvaro i reklamen? (Boston.com via Adland)

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *