Absolut TV-reklam

Absolut Vodka kommer än en gång att göra något som de aldrig gjort förut: TV-reklam. I samband med releasen av Absolut Raspberri, den sjätte smaksatta vodkan i deras line-extension.

Absoluts ‘absoluta’ framgång med sitt varumärkesbyggande har tidigare enbart byggt på printannonsering, via en genomtänkt och artsy brand idea. Och ett koncept som skapat ett eget format, i gränslandet mellan reklam och konst.

Det är den klassiska kreativa byrån TBWA/Chiat/Day som fört Absoluts printannonsering till sin yttersta kvalitativa spets.

Absolut Spirits nya strategi beror på flera saker: den amerikanska marknaden för vodka är överfylld. Konkurrensen har hårdnat betänkligt under de senaste åren. För att Absolut ska behålla sin ledande position måste marknadsföringen bli mer integrerad. För att fånga in ännu en ny generation måste Absolut använda TV och mer Internet som delar av den totala mediamixen.

Absolut väljer att gå ut på bred front i samband med releasen av sin jordgubbshallonvodka: print, TV, billboard-annonsering och promotion kommer att skölja över den amerikanska marknaden. Integration mon frérè.

Men Absolut och TBWA viker inte från den kreativa spjutspets de ändå varit: TV-spotarna bygger på kända konstnärer som målar på Absolut Raspberri flaskor big size, och printannonserna visar flaskorna efter att konstnärerna målat klart ur dem. (New York Times)

Related Posts

5 thoughts on “Absolut TV-reklam

 1. Petimeter

  “…med releasen av sin jordgubbsvodka…”
  Borde inte raspberri betyda hallon?

  /petimeter

 2. N/.

  Om nu herr (jag utgår från att det är en med snopp) Petimäter (som det ju faktiskt stavas) kunde kommentera viktiga saker och gärna göra det i någon sorts mindre anonym form skulle det ju kunna bli riktigt kul!

 3. dabitch

  Vete fan vad raspberri betyder – inte är det raspberries/raspberry i alla fall. ;9 “absolut” med svensk stavning var ju genialt, “mandarin” helt okej, men dessa engelsk-svenska hybrider har jag jättesvårt för. Vaddå Kurant? Vaddå “berri”? Vaffo inte heleksotiska svarta vinbär med bonus prickar!? OCh varför inte “hallon”? (jo jo, jag vet, för att icke-svenska talande inte skulle fatta vad det var.. Men va farao..)

 4. Norske Mackan

  sweet ads sweeeds! got to love it! stop being so critical! i england er det stor interesse rundt reklamene deres! keep ut the good work.

  hilsen fan

 5. N|. Post author

  Norska Mackan – du verkar missat dabs kritik. Det är inte av reklamen som sådan utan av det oerhört märkliga sätt som copywritern valt att skriva “raspberri”…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *