SL censurerar kampanj

SL menar att Kulturamas kampanj Öva din autograf här uppmanar till klotter och förstörelse. De väljer därför att ta ner de affischer som satts upp i tunnelbanan. Rektor Tanja Tydén menar istället att:

Vårt syfte med kampanjen är ju att uppmuntra människor att förverkliga sina artistdrömmar, och det är både ofarligt och positivt. Om någon skriver sin autograf på våra affischer är det bara roligt. De affischerna kan till och med bli värdefulla efter några år” .

Det är Clear Channel som sköter affischeringen av tunnelbanan och de ska kolla av med SL i tveksamma fall. Uppenbarligen har någon missat det i det här fallet. Men SL försvarar Clear Channel:

“De vill lika lite som vi skapa problem. Det är mycket annonsutrymme i trafiken, så det är inte konstigt att det slinker igenom något som inte är så genomtänkt.”

(Dagens PS och Dagens Media)

Det är svårt att utse vem av SL eller rektor Tydén som är mest naiv eller mest paranoid. Att tro att en kampanj som den här inte ska bli fullkomligt nedklottrad av personer som högaktningsfullt skiter i Kulturama är ganska blåögt. Men samtidigt finns det en nästintill fundamentalistisk anti-graffittisyn inom SL och allt som liknar graffitti eller på annat sätt bejakar konstformer som är “opassande” blir censurerade.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *