Produktplacering i spel

Siffror visar att gaming-demografin håller på att förändras. Den generation som en gång växte upp med spelen har nu nått 30+ och fortsätter spela spel. Men det är färre och färre som tycker att det är vettigt att betala så pass mycket för spelen som man gör. Frågan är då på vilket sätt som man kan finansiera spelutvecklingen?

Ett sätt skulle kunna vara reklam, eller produktplacering. Diskussionen är ivrig och på Water Cooler Games finns tre postningar som är intressanta i frågan om värdet av inside-advertising i spelen med riktiga varumärken: WSJ on monetizing ad space in videogames, Branding and bananas ochMore on the phenomenology of game product placement.

Ett av argumenten är invecklat men tänkvärt:

“I think the lack of branding draws attention to the ad as a not-ad, as an ad that doesn’t. I suspect that ads in games may contribute to our perception of realism or comfort in the game, but that the advertisers get no branding value from these ads.”

En översikt av problematiken finns hos USA Today: What’s in a name: Product placement in games

Det kommer mera eftersom jag just nu håller på att skriva en artikel om spelbranschen.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *