Leon Nordin får Stora Annonsörspriset

“Vem skulle annars ha fått det?”

Leon Nordins egen kommentar om att han tilldeleats priset visar en man som vet vad han kan.

“- Leon Nordin är svensk reklams Buddha-gestalt, fadern för all kreativ reklam i Sverige. Han förde in den amerikanska inspirationen från Bill B[e]rnbach till det svenska reklamlandskapet. Men framför allt gjorde han om det debiteringssystem som segmenterade gammal reklam.”

Annonsörföreningens vd Anders Ericsson förklarar varför just Leon Nordin får Stora Annonsörspriset. (Resumé)

För alla med den minsta koll på svensk reklamhistoria är det knappast någon överraskning. För vem skulle annars ha fått det? (Tyvärr verkar det lite dåligt ställt med historiekunskapen hos yngre kreatörer när man ser kommentarerna).

Related Posts

One thought on “Leon Nordin får Stora Annonsörspriset

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *